A Gymstick Muscle egy olyan edzésforma, amelyet egy erre a célra kifejlesztett eszközzel lehet végezni. A mozgás lehetővé teszi, hogy egészségesebben és aktívabban élhessük az életünket. Számos jótékony hatása mellett a könnyű és praktikus Gymstick bottal bárhol és bármikor tudsz edzést végezni.

Három része van, ezáltal végezhető teremben, vízben vagy akár a szabad levegőn is. De vajon mit jelent pontosan a Gymstick edzés? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mi a Gymstick edzés?

Teljes nevén Gymstick Muscle edzés. A Gymstick három termék köré épített koncepció, amely lehetőséget biztosít az egészségesebb és fittebb életre. A három formája az originals, amely teremben végezhető edzés, az aqua, amit vízben alkalmazhatunk, illetve ott van a nordic walking, amely pedig egy szabadtéri sport. Ezeket bármikor és bárhol biztonságosan végezhetjük, akár csoportosan, akár egyénileg is.

Mindhárom változat alkalmas lehet fitnesz stúdiók, rehabilitációs központok és személyi edzők számára egyaránt. Mivel segítségével az egész test átmozgatható, így hatékonyan alakíthatjuk át a testünket. A Gymstick egy innovatív fitneszeszköz, amely kombinálja a botok és a gumikötelek előnyeit, így egy egész testre ható mozgást tesz lehetővé. Az ízületekre kímélő hatással van, miközben az izmokat megfelelő terhelés alatt tartja.

Életkortól és edzettségi állapottól függetlenül bárki végezheti úgy, ahogy a számára leghatékonyabb.

Milyen előnyei vannak a Gymsticknek?

Számos előnyt lehet felsorolni. Összeszedtük a legfontosabbakat:

  • Javítja az állóképességet, az egyensúlyérzéket, az ízületi stabilitást és az izomerőt egyaránt.
  • A módszer átfogó, mivel nagyon változatosan használható.
  • Segít fejleszteni az ízületi propioceptivitást, hiszen, ha a feladatokat állva végezzük, a testünk állandóan a kötelek feszességével szemben van. Ez hatással van a tartóizmokra, amelyeket válaszreakcióra késztet.
  • Mindemellett a gyakorlatokat gyorsan és egyszerűen tudjuk átvezetni egymásba. Az ellenállást az edzés során gyorsan és nagyobb erőlködés nélkül tudjuk szabályozni.
  • Könnyű, egyszerűen szállítható. Az edzéseken nem kell saját eszközzel rendelkezni.
  • Bárhol használhatod a Gymstick botot. A szabadban, a szobádban, edzőteremben.
  • Egyéni és csoportos edzések alkalmával is használhatod.

Az előnyökről részletesebben írtam a Gymstick edzés előnyei című cikkben.

Hogyan használható a Gymstick?

Néhány egyszerű lépésből áll a Gymstick bot használata:

1, Szétszerelt állapotban a bot két részből áll. Ezt a két részt kell összenyomni úgy, hogy lenyomjuk a fekete gombot és összetoljuk kattanásig. Érdemes megmozgatni, hogy megfelelően passzoljon egymásba a két vég.

2, A köteleken található kengyeleket a lábfejre húzzuk. Közben az ölünkben meg tudjuk tartani a könnyű botot. A kengyelek legyenek a talpunk alatt biztonságosan lerögzítve.

3, Ha a botot két kézzel fogjuk, akkor érdemes a két vég illesztésétől egyenlő távolságban megfogni a botot. Gyakorlatonként eltérő lehet a használata. Ezért fontos a szakképzett tréner segítsége, hogy az alapmozdulatok téged és az eszközt is kíméljék és elérd a megfelelő hatást. Nem utolsósorban az eszköz is hosszú életű maradjon.

A gumiköteleket egyszerű kapcsolási megoldással rögzítették a bot végeihez. Az ellenállás függ az eszközök erősségétől, de mindegyik szabályozható a gumik fel- és lecsavarásával is. Az eszköz lehetővé teszi, hogy edzés közben könnyen és gyorsan változtathassuk az erősséget. Mivel ez más fitnesz eszközzel nem lehetséges, így ez adja a gymstick egyedülállóságát.

Természetesen lehetőség van a rudak és a kötelek külön használatára is. A rúd több lehetőséget is ad a mozgástechnika és a mozgékonyság fejlesztésére. Segítségével többféle izomerősítő gyakorlatot is végezhetünk. A kengyeleket viszonylag könnyű felhúzni a lábfejre, hiszen mindezt segítség nélkül is megtehetjük.

Az 5 Gymstick bot típus című cikkben részletesen írok a különböző erősségű Gymstick botokról.

fittiam-edzestar-banner-fekvo

Összegezve

A gymstick edzés egy sajátos sporteszköz segítségével végezhető, amely ötvözi a botok és a gumikötelek előnyeit. Három változata van, amelynek köszönhetően teremben, vízben vagy akár a szabad levegőn is tudunk sportolni. Nagy előnye, hogy a két eszközt együtt és külön is lehet használni, így költséghatékonyan és egyszerűen mozgathatjuk át az egész testünket.

Ha megtetszett ez a nagyszerű edzésforma, akkor várlak az edzéseimen is Gymstick edzés Kaposváron és az online edzéstáramban, ahol bármikor, bárhonnan elérhető gymstick edzéseket is találtok. FittIam Edzéstár