Még mindig nem sokan ismerik a gymsticket, mint edzésformát, így valószínűleg az előnyeivel sincsenek igazán tisztában. Az ízületkímélő és alakformáló sportnak azonban számos pozitív hatása van a szervezetre. Cikkünkben bemutatjuk most neked, hogy milyen eredményeket érhetsz el, ha belevágsz a kaposvári gymstick edzésbe. 

A gymstickről röviden 

Sajnos manapság a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak, főleg Magyarországon. Hazánk a legelhízottabb nemzetek között folyamatosan ott van az első három hely egyikén, amit itt az ideje megváltoztatni. Ezt könnyedén megteheted a gymstickkel. Annak érdekében, hogy megőrizd az egészségedet, illetve mentálisan és fizikálisan is karban tudd magad tartani, hetente legalább 2-3 alkalommal érdemes valamilyen intenzív mozgásformát választanod.  

A megfelelő sport az életed minden részére kihat, hiszen nemcsak a munkahelyeden tudsz általa jobban koncentrálni, hanem a magánéleted is jól alakulhat. Kevésbé leszel fáradt és nyűgös, kisebb az esélye az otthoni vitáknak is. A gymstick remek megoldást nyújt arra, hogy aerob mozgásformát végezz, hiszen ennek hatására aktív és boldog életet élhetsz.  

A kaposvári gymstick edzés előnyei 

A gymstick segít, hogy visszanyerd az önbizalmadat, magabiztosan jelenhess meg, hiszen végre elérheted azt a súlyt és kinézetet, amiről régóta álmodtál. A kaposvári gymstick edzés előnyei továbbá, hogy bátrabban jelenhetsz meg a strandon, jobb formába kerülhetsz most, mint 20 évesen voltál. Letudhatod vele az aznapi mozgásodat, nem kell majd rázni alattad az ágyat, az egyszer biztos.  

fittiam-edzestar-banner-fekvo

Kinek való a gymstick edzés? 

Tulajdonképpen bárki csatlakozhat, mindenki pozitív hatásról számolt be eddig. Ha sokat ülsz a napi munkád kapcsán és még a mai napig nem találtad meg azt a mozgásformát, amit élvezettel végzel, akkor érdemes ellátogatnod egy edzésre. Akkor is kipróbálhatod, ha úgy érzed, ideje lenne rendszeresen mozogni, de nem szeretsz egyedül futni vagy tornázni otthoni körülmények között. Az edzés során egymást segítjük és inspiráljuk, ahol szakképzett trénertől tanulhatod meg az alap aerob mozdulatokat. Nálunk kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és elfáradhatsz, miközben az alakod is pozitív irányba változik.  

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a gymstick nem terheli az ízületeket, így akár problémák és betegségek esetén is csatlakozhatsz hozzánk. Előtte természetesen mindenképpen konzultálj a trénerrel, Ferge- Tóth Judittal, a FittIam közösség alapítójával.

A gerincstabilizáló izmokra is kiváló hatással van a Gymstick edzés, amiről részletesen a Gerincstabilizáló izmok erősítése és a Gymstick című cikkben írtunk.

Összegezve 

A kaposvári gymstick edzés előnyei tehát, hogy egy inspiráló csapat tagja lehetsz, akik mindenben segítik és támogatják egymást. A sport hatással van a testedre és a lelkedre egyaránt, amit a későbbi betegségek kialakulásának csökkentésére is érdemes végezni. Ajánlom a 3 ok, amiért a kaposvári Gymstick edzést válaszd című cikket is. 

https://www.facebook.com/groups/492770585439314